DETROIT CARS
KLUBBHISTORIEN

 

 

 

Klubben ble startet i Sarpsborg i 1982 av en gjeng ildsjeler med interesse av amerikansk bil og det miljøet som følger denne interessen.

 

Klubbens første formann var Egil Berby, som også var den som tok initiativ til dannelsen av det som skulle bli hetende Detroit Cars. Medlemstallet til å begynne med lå på rundt 30, og ettersom årene har gått har det steget jevn og trutt. På klubbens 30 år´s jubileum i  2012 er vi over 200 medlemmer.

En artig ting er at noen av de som var juniorer i starten selv har fått juniorer som også er med.

 

Klubben startet med å leie klubblokale rundt i Sarpsborg-område frem til vi i 1990 fikk kontrakt med NSB eiendom, og flyttet inn i ny oppussede lokaler ved jernbanestasjonen i Sarpsborg.

 

Sommeren 2002 ble det tatt en beslutning om å kjøpe et eget lokale som vi fikk tilbud om. Lokalet ligger i Edvard Strands vei 46 på Hafslundsøy. Lokalet har etter hvert gjennomgått store forandringer, både på trivselsiden og den tekniske siden. Et svært tiltalende sted. (se web side).Et trivelig sted som er flittig i bruk.

 

Vårt store arrangement gjennom alle år, Østfoldmønstringen 1. Mai, kom i gang allerede i 1983. Den gangen på en parkeringsplass med ca 100 plasser. Etter få år vokste vi ut av den plassen og flyttet til OBS Tune.Senere har vi flyttettil en mer egnet og større plass AMFI BORG hvor vi arrangerer Østfoldmønstring 1. Mai.

 

I år 2012 passerte vi 500 besøkende biler og over 2000 publikummere.

 

Vi har også egen klubbavis, CRUZINEWS. Redaksjonen består av flere medlemmer som deler på oppgavene og avisa kommer ut 11 ganger i året. Dessuten er det opprettet en fin web side om Detroit Cars som er tilgjengelig for alle. (www.Detroitcars.no)

 

Ellers er vi en aktiv klubb med mange andre arrangement gjennom året:

Ÿ  Medlemsmøte 2. onsdag hver måned, unntatt juli.

Ÿ  Påskecruising, hvert år på langfredag kjører vi en runde i Østfold, ofte med en fest på kvelden.

Ÿ  AMCAR cruisnight 1. onsdag i  måneden fra mai til september med start på Sarpsborg torg.

Ÿ  Kjøretur med funksjonshemmede. Hver høst tar vi med  funksjonshemmede på en kjøretur med påfølgende bevertning.

Ÿ  Julebord og andre feslige og lystige lag.

Ÿ  Med arrangør for Cars on the Farm.

Ÿ  Deltar ofte i byen når noe arrangeres, f.eks 17. Mai og Sarpsborgmarken.

Ÿ  Ofte blir det en busstur som er bilrelatert og veldig sosial. 

 

 

 

 

Startside
Bli medlem i Detroit Cars